VAN / TUŞBA - Gedikbulak Ortaokulu

May

OKULUMUZDA 5,6,7, VE 8. SINIFLAR ARASINDA BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR. KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR. KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Ekm

Okulların açılmasıyla birlikte sosyal mesafe kelimesi de hayatımıza riayet etti.Bu doğrultuda maske ve mesafe olgularına dikkat edilerek okulumuzda gerekli önlemlerde alındı.Öğrencilerimiz oluşturulan sosyal mesafe şeritleriyle İstiklal Marşımızı coskuyla okudular.

May

Nis

2 Nisan Van´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda tören düzenlendi. Programın hazırlanmasımda ve sunumunda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale... Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale... Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale...Bizde bu  kutlu mücadelenin 104.yılını andık.

Mrt

Milletimiz; tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine kenetlenerek, Büyük Önder Atatürk'ün liderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşını, tarihte eşine az rastlanır şekilde büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır.Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif'i sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Sivil savunma; düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabaları kapsar. Ulusal varlığın sürdürülmesi için topyekun bir savaşın koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur. Bir savaşla karşı 10şıldığında yıkıcı etkisi yüksek modern silahlarla karşılaşacak olan sadece silahlı kuvvetler ve stratejik noktalar değildir. Günümüz silahları güç yönünden çok büyük bir gelişme göstererek cephe savaşları dönemini geride bırakmıştır. Artık savaşlar cephelerde silahlı kuvvetler arasında değil, devletler ve milletler arasında yapılacak olan bir ölüm kalım kavgası niteliğini taşımaktadır. Böyle bir durumda silahlı kuvvetlerimizi destekleyebilmek, ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli, planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız. Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma, yalnız savaşta değil, barışta olabilecek deprem, yangın, su baskını, kaza gibi büyük felaketler için de yararlıdır.

Ara

Gelecek nesiller öğretmenlerin elindedir... Öğretmenler gününüz kutlu olsun... Tüm fedakar ve üretken öğretmenlerimizin bu değerli gününü içtenlikle kutlarız. Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal  1938 tarihinde saat 09:05´de hayata gözlerini yummuştu. O günden bu yana bu tarih ülke genelinde saygı ve rahmetle anılarak geçiriliyor. Okullarda ve yurdun çeşitli köşelerinde etkinler düzenlenerek yazılar ve şiirler okunuyor. Gedikbulak Ortaokulu´da anma etkinliği yapmıştır.

Kas

Gedikbulak Ortaokulunda müdürümüz Raif PİŞKEN öncülüğünde renklendirme çalışmaları öğretmen ve öğrenci iş birliğiyle başladı.Hem okulumuz renklendi hem de öğrenciler için motive edici bir etkinlik oldu.

Kas

Tam güne geçen Gedikbulak Ortaokulunda tam güne geçilmesiye birlikte gelen yeniliklere tüm okul ortak oldu.Düzenli olarak taşımalı öğrencilerimiz için birbirinden güzel yemekler gelmekte olup,oluşturulan yemekhane bölümünde servis edilmeye başlandı.

Kas

Gedikbulak ortaokulun da Cumhuriyet bayramı coşkuyla şiirlerle oratoryolar eşliğinde kutlandı.Milli bilinci aşılamamız açısından bizim için önemli olan bu günde emeği geçen bütün meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili İş yerindeki fiziki çevre şartları, çalışma ortamı gibi sebeplerden ötürü işçilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunları ve mesleki sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması için çalışmalar  yapılmıştır.Bununla ilgili okulumuz koridorlarında sınıflarda ve çeşitli alanlarda uygulamalar yapıp iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önleyici önlemler alarak paydaşlarımızın güvenliği düşünülmüştür.